Cele mai bune anvelope de vara 195/65/r15

anvelope de vara 19565r15

Imediat ce sezonul rece a trecut, autoturismele sunt echipate cu pneuri de vara, deoarece caracteristicile lor tehnice sunt mai potrivite in aceasta perioada. Aceste anvelope fac fata temperaturilor ridicate, carosabilului umed, oferind confort sporit in timpul condusului. Alegerea celor mai bune cauciucuri pentru masini poate fi dificila.

Astfel, in articolul de mai jos vei descoperi care sunt cele mai bune anvelope de vara 195/65/r15, cum sa le alegi pe cele potrivite, ce branduri sunt renumite in domeniu si care sunt recomandarile specialistilor cu privire la montarea, intretinerea si depozitarea cauciucurilor de vara 195/65/r15.

1. Cele mai bune anvelope de vara 195/65/r15

Pregatirea autoturismului pentru perioada estivala este foarte importanta, fiind completata de montarea anvelopelor potrivite pentru acest sezon. Aceste piese sunt concepute special pentru a face fata temperaturilor ridicate, carosabilului umed sau a celui uscat. Anvelopele de vara de tip 195/65/r15 reprezinta alegerea adecvata datorita avantajelor de netagaduit: aderenta pe drum uscat, performanta pe drum umed, manevrabilitatea sporita, durabilitatea in timp, confortul crescut. Pentru a descoperi cele mai bune produse se poate consulta rapid un top anvelope 195/65/r15 potrivite pentru diferite modele de autoturisme.

Produs Anvelope Vara Diplomat Diplomat Hp 195/65R15 91V Anvelope Vara Laufenn Lk41 G Fit Eq+ 195/65R15 91T Anvelope Vara Bridgestone T005 195/65R15 91H
Caracteristici Anvelopele de vara au indice de sarcina 91, indice de viteza V (pana la 240 km/h)
Nivelul de zgomot este de 70 dB
Face parte din clasa C pentru consumul de combustibil
Anvelopele de vara au indice de sarcina 91, indice de viteza T(pana la 190 km/h)
Consumul de combustibil face parte din clasa C
Intra in clasa B in ce priveste aderenta
Anvelopele de vara au indice de sarcina 91, indice de viteza H (pana la 210 km/h)
Nivelul de zgomot este 71 dB
Consumul de combustibil face parte din clasa B
PRO Ofera silentiozitate la rulare
Are o aderenta sporita pe asfalt
Aderenta la asfalt este satisfacatoare
Raportul calitate – pret este foarte bun
Aderenta cauciucurilor este excelenta
Consumul de combustibil este bun
Contra Consumul de combustibil este mai ridicat Indice de viteza mai mic Unii clienti au considerat zgomotul la rulare putin cam mare
Vezi AICI pret Vezi AICI pret Vezi AICI pret

1.1. Cele mai bune anvelope de vara 195/65/r15 de tip buget

Aceste tipuri de cauciucuri sunt cunoscute si sub numele de anvelope economice. Costurile lor sunt mici, devenind de foarte multe ori optiunea principala a soferilor cu buget redus. Anvelopele se remarca prin durabilitate decenta, aderenta satisfacatoare si prin usurinta cu care pot fi gasite in magazine fizice sau online.

Anvelope Vara Linglong Comfort Master 195/65R15 91H

Vezi AICI pret

Anvelopele au indice de sarcina 91, indice de viteza H (pana la 210 km/h), nivel de zgomot 71 dB, clasa C pentru consumul de combustibil si clasa B pentru aderenta la asfalt in diferite conditii meteo.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • ofera o aderenta mai buna in timpul condusului
  • absorb mai usor socurile si vibratiile de pe drum
  • consumul de combustibil al masinii poate fi mai mare

Anvelope Vara Nexen N Fera Primus 195/65R15 91V

Vezi AICI pret

Anvelopele de vara au indice de sarcina 91, indice de viteza V (pana la 240 km/h), consum de combustibil clasa D, aderenta la asfalt din clasa B, nivel de zgomot 71 dB.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • performantele sunt ridicate
  • sunt silentioase
  • pretul poate fi considerat mai mare pentru anvelopele de buget

Anvelope Vara Radar Rpx800 195/65R15 95V

Vezi AICI pret

Anvelopele de vara au indice de sarcina 95, indice de viteza V (pana la 240km/h), aderenta la asfalt din clasa A, nivel de zgomot 72 dB.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • au performante sporite pe asflat umed sau uscat
  • se comporta excelent la temperaturi ridicate
  • ofera stabilitate autoturismului
  • sunt mai zgomotoase la rulare

1.2. Cele mai bune anvelope de vara 195/65/r15 de tip medium

Anvelopele de vara 195/65/r15 de tip mediu sunt concepute pentru a rezista cu succes uzurii, fiind apreciate de proprietarii de autovehicule care doresc performante ridicate, dar un pret accesibil. Manevrabilitatea lor este mult mai buna decat cea a pneurilor de tip buget, la fel si stabilitatea la schimbarea de directie.

Anvelope Vara BFGoodrich Advantage 195/65R15 91V

Vezi AICI pret

Anvelopele de vara sunt de tip mediu, au indice de sarcina 91, indice de viteza V, consum de combustibil din clasa C, aderenta la asfalt din clasa B si nivel de zgomot 69 dB.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • sunt silentioase
  • au rezistenta mai ridicata la uzura
  • asigura o evacuare eficienta a apei
  • consumul de carburant este mai mare

Anvelope Vara Hankook Ventus Prime3 K125 195/65R15 91H

Vezi AICI pret

Anvelopele de vara au indice de sarcina 91, indice de viteza H (pana la 210 km/h), aderenta de clasa A, consum de carburant din clasa C, nivel de zgomot 71 dB.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • au performante sporite in conditii de asfalt ud sau uscat, la temperaturi ridicate
  • raportul calitate – pret este foarte bun
  • sunt mai zgomotoase

Anvelope Vara Debica Passio 2 195/65R15 95T

Vezi AICI pret

Anvelopele de vara au indice de sarcina 92, indice de viteza T (pana la 190 km/h), consum de combustibil din clasa C, aderenta la asfalt din clasa C, nivel de zgomot 72 dB.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • ruleaza eficient
  • sunt robuste si rezistente
  • sunt mai zgomotoase la rulare

1.3. Cele mai bune anvelope de vara 195/65/r15 de tip premium

Anvelopele de vara de tip premium au caracteristici superioare si performanta de inalta calitate. De foarte multe ori, aceste pneuri sunt preferate de soferii pasionati de conducerea sportiva, de stabilitatea buna la viraje, de raspunsul rapid la comenzi. Un dezavantaj ramane, totusi, pretul.

Anvelope Vara Michelin E Primacy 195/65R15 95T

Vezi AICI pret

Cauciucurile de vara au indice de sarcina 95, indice de viteza T, consum de carburant clasa A, aderenta la asfalt clasa B, nivel de zgomot 70 dB.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • consumul de combustibil este scazut
  • nu sunt foarte zgomotoase
  • pretul este mai mare

Anvelope Vara Continental Ultra Contact 195/65R15 95H

Vezi AICI pret

Pneurile au indice de sarcina 95, indice de viteza H (pana la 210 km/h), fac parte din clasa B in ce priveste consumul de combustibil si din clasa A in ce priveste aderenta la asfalt.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • nu sunt foarte zgomotoase
  • sunt foarte performante daca asflatul este uscat sau umed, dar si in conditii de temperatura ridicata
  • ofera nivel ridicat de confort in timpul condusului
  • pretul mai mare

Anvelope Vara Bridgestone Turanza T005 195/65R15 91V

Vezi AICI pret

Anvelopele de vara au indice de sarcina 91, indice de viteza V, nivel de zgomot 71 dB.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • sunt eficiente in diferite conditii
  • ofera un consum de carburant redus
  • sunt mai zgomotoase

2. Criterii pentru alegerea corecta a celor mai bune pneuri de vara 195/65/r15

Montarea unor anvelope de vara adecvate este obligatorie imediat ce sezonul rece a incetat, iar temperaturile ridicate incep sa-si faca aparitia. Din punct de vedere legal nu este nicio problema daca se va opta pentru folosirea in continuare a anvelopelor de iarna sau a celor all season, insa specialistii sunt de parere ca acestea nu vor avea calitatile si performantele pneurilor de vara. Pentru alegerea unor produse de calitate se va tine cont de topul celor mai bune anvelope 195/65/r15, dar si de cateva aspecte importante, cum ar fi:

  • Categoria de anvelope. Pe piata exista trei categorii de pneuri 195/65/r15: buget, medii, premium. Fiecare dintre aceste categorii are avantaje si dezavantaje proprii. Cauciucurile de buget au performante mai scazute, insa costurile mici pot fi destul de incitante pentru clientii preocupati de acest aspecte. Produsele de tip mediu au performante mai ridicate si costuri accesibile, pe cand cele premium se evidentiaza prin caracteristicile tehnice de top, dar si prin pretul mai mare.
  • Indicii de performanta. Acest aspect trebuie sa aiba in vedere indicele de sarcina si indicele de viteza. Pneurile achizitionate trebuie sa fie capabile sa suporte o anumita greutate a autoturismului. Indicele de viteza este specificat cu o litera de la F la Z. Specialistii considera ca cel mai bun indice este H (210 km/h), mai ales ca in Romania nu este legal sa se circule cu o viteza foarte mare, nici macar pe autostrada.
  • Nivelul de zgomot. Multe masini par foarte zgomotoase din cauza anvelopelor folosite. De preferat, pneurile trebuie sa fie silentioase, adica sa ofere in jur de cel mult 70 dB. Daca inregistreaza peste 71dB, atunci se vor incadra in categoria cauciucurilor care emit un zgomot de rulare mai mare.
  • Franarea. Acest aspect poate fi gasit notat cu litere de la A la F, unde litera A reprezinta o eficienta crescuta a franarii, iar F semnaleaza o performanta mai scazuta in acest sens. Caracteristica este una importanta, pentru ca in numeroase cazuri o franare mai scurta cu cativa metri poate insemna evitarea unui accident cu urmari deosebit de grave.
  • Pretul. Este bine ca inainte de a face achizitia dorita sa se aiba in vedere bugetul personal. Unele anvelope de vara pot avea preturi foarte ridicate, dar si performante pe masura, pe cand altele pot fi mai ieftine, dar mai zgomotoase, mai putin eficiente pe carosabil umed sau poate cu un consum de combustibil mai ridicat.

3. Branduri de anvelope de vara 195/65/r15 bune recomandate de Anvelope-oferte.ro

Printre brandurile recomandate de magazinul Anvelope-oferte.ro se numara Bridgestone, Laufenn, Diplomat, Continental, Michelin, Pirelli, Goodyear, Dunlop, Matador, Nexen etc.

3.1. Marca Bridgestone

Marca a fost fondata in anul 1931. Sediul companiei se afla in Japonia. Brandul se remarca prin calitatea si performantele ridicate, prin tehnologiile inovatoare, diversitatea produselor din portofoliu, dar si prin reputatia foarte solida.

3.2. Marca Laufenn

Marca a fost lansata in anul 2014 si face parte din compania Hankook Tire. Este celebra pentru anvelopele de tip mediu, fiind considerate alegerea potrivita pentru cei care isi doresc performante si pret accesibil. Compania ofera produse de calitate pentru autoturisme, vehicule comerciale, SUV-uri, autoutilitare.

3.3. Marca Diplomat

Marca Diplomat apartine companiei GoodYear, firma care se bucura de o reputatie excelenta pe piata mondiala de anvelope. Brandul acesta se refera la anvelopele de tip buget, remarcandu-se prin calitate sporita si performante in diferite conditii de mediu.

4. Sfaturi utile despre montarea, intretinerea si depozitarea celor mai bune anvelope de vara 195/65/r15

Imediat ce sezonul rece a disparut, proprietarii de autovehicule trebuie sa ia in calcul montarea pneurilor de vara. De regula, acest lucru se intampla in Romania prin luna aprilie. Anvelopele vor fi demontate in sezonul rece, cand carosabilul va fi acoperit cu gheata, zapada sau polei.

Inainte de a monta anvelopele trebuie sa se verifice compatibilitatea dimensionala cu jantele. Acest lucru se poate verifica in manualul vehiculului. Daca nu se pot achizitiona toate cele patru pneuri, atunci se vor monta cele noi pe puntea din fata a masinii, in special in cazul in care acesta are tractiune pe fata. Se vor respecta intocmai indicatiile de montare ale producatorilor.

Nu trebuie uitata nici verificarea presiunii in anvelope, care trebuie sa fie cea recomandata. Acest aspect trebuie sa fie avut in vedere in fiecare luna, deoarece presiunea necorespunzatoare poate sa afecteze performantele pneurilor si durabilitatea acestora in egala masura.

Din cand in cand, se vor inspecta vizual anvelopele pentru a se observa posibile deteriorari (taieri, umflaturi, inconvoieri) si se vor roti periodic pentru ca uzura sa fie una uniforma. Depozitarea trebuie sa se faca intr-un loc uscat, racoros, luminos, ferit de razele solare directe sau de caldura unor dispozitive. Pneurile trebuie asezate vertical sau suspendate. Inainte de a fi asezate la loc uscat trebuie sa fie curatate de murdarie.

In concluzie, alegerea celor mai bune anvelope de vara 195/65/r15 pentru autoturism trebuie sa se realizeze cu multa atentie, deoarece de ele depinde in mare parte buna functionare a masinii si conduita optima a soferului in trafic.

Surse foto: anvelope-oferte.ro, unsplash.com

5. Intrebari comune si raspunsuri utile despre cele mai bune anvelope de vara 195/65/r15

Care sunt cele mai bune anvelope de vara 195/65/r15: de buget, de tip mediu sau premium?
Cele mai bune anvelope de vara sunt cele care se muleaza pe nevoile autoturismului si pe bugetul proprietarului.

Cum se aleg cele mai bune anvelope de vara 195/65/r15?
Alegerea celor mai bune produse se poate face tinand cont de topul anvelopelor 195/65/r15, dar si de sfaturi si recomandari ale specialistilor sau de unele aspecte esentiale.

Cum sunt depozitate corecte anvelopele de vara 195/65/r15 pentru a ramane bune?
Pneurile de vara se depoziteaza in spatii uscate, lipsite de umiditate, in pozitie verticala sau suspendate.

Cand trebuie sa se monteze pe autoturism pneurile bune de vara 195/65/r15?
Nu exista o data exacta din punct de vedere legal. Specialistii, insa, sunt de parere ca anvelopele de vara trebuie montate atunci cand iarna a facut loc primaverii, iar carosabilul nu mai este acoperit de zapada, gheata sau polei.

Ce durata de viata au anvelopele de vara 195/65/r15 de top?
Durata de viata a anvelopelor de vara 195/65/r15 de top depinde de modul de condus, de conditiile de drum, de depozitate si intretinere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *