Cele mai bune anvelope de iarna 205/55/R16

gheata prinsa de talpa anvelopei

Anvelopele de iarna sunt cele mai bune optiuni pe care le poti avea in vedere pentru echiparea masinii tale pentru circulatia pe drumuri inghetate sau acoperite cu zapada in sezonul rece. 

Spre deosebire de anvelopele de vara si chiar fata de anvelopele all season, alegerea unor anvelope de iarna este calea ideala de urmat atunci cand vrei sa beneficiezi de siguranta la volan, manevrabilitate si de un grad superior de aderenta in conditii dificile de drum. 

Daca esti in cautarea celor mai bune anvelope de iarna cu dimensiunile 205 / 55 / R16 atunci acest articol iti poate servi drept punct de pornire sau ghid in vederea alegerii unor modele in care sa poti avea deplina incredere la drum in sezonul rece.

 

1. Top cauciucuri de iarna 205 55 R16 – clasificare TOP 3

Chiar daca anvelopele all season sunt o solutie la care apeleaza destul de multi soferi pentru a nu mai fi nevoiti sa faca schimbarea anvelopelor la trecerea dintr-un sezon in altul, expertii in domeniul auto recomanda intotdeauna folosirea unor anvelope specifice de iarna in sezonul rece. Acestea sunt singurele modele de cauciucuri care ofera o aderenta suficient de mare pe drumuri acoperite cu strat de zapada sau pe zone de traseu cu strat de gheata. 
In cele ce urmeaza vei gasi un top al anvelopelor 205/55/R16 dupa care te poti ghida pentru a alege cele mai bune variante pentru masina ta in vederea echiparii pentru iarna care vine.

 
Produs Anvelope Bridgestone Blizzak Lm005 205/55R16 94V Iarna




Anvelope Michelin Alpin 6 205/55R16 94H Iarna Anvelope Pirelli Cinturato Winter 2 205/55R16 94H Iarna




Caracteristici Marime: 205/55R16Index viteza: V Index incarcare: 94 Clasa de consum combustibil: CIndicele de aderenta: AIndicele de zgomot: 71dBMarcaj: M+S – anvelope specifice pentru iarnaGarantie: 24 luni Marime: 205/50R16 94HIndex viteza: HIndex incarcare: 94 Clasa de consum combustibil: CIndicele de aderenta: BIndicele de zgomot: 69dBMarcaj: M+S – anvelope de iarnaGarantie: 24 luni Marime: 205/50R16 94HIndex viteza: HIndex incarcare: 94Clasa de consum combustibil: CIndicele de aderenta: BIndicele de zgomot: 69dBMarcaj: M+S -anvelope specifice de iarna
PRO – Performanta excelenta in privinta aderentei – Clasa buna de consum combustibil pentru o anvelopa de iarna- Indice de viteza V (maxim 240 Km/h) – Clasa buna de consum combustibil – Clasa foarte buna de aderenta-  Indice de viteza din gama superioara- Indice zgomot excelent – Un excelent mix al claselor de consum de combustibil si de aderenta la rulare –  Indice de viteza superior- Indice de zgomot excelent
Contra Prețul poate fi prea mare Pretul poate fi considerat usor mare Prețul poate fi considerat prea mare
  Vezi AICI pret Vezi AICI pret Vezi AICI pret

1.1. Cele mai bune anvelope de iarna 205 55 R16 de buget

Cautarea unor anvelope de iarna de buget se poate orienta catre modele care ofera un raport excelent calitate-pret pentru a beneficia totusi de avantajele unor parametrii buni de aderenta.

Anvelope Tristar Snowpower Hp 205/55R16 91V Iarna

Vezi AICI pret

Fabricate sub o marca chinezeasca care a si-a facut debutul pe piata anvelopelor in anul 2014, acest model de cauciucuri de iarna ofera un raport bun calitate – performanta – pret.  

AVANTAJE DEZAVANTAJE
– raport bun între preț și calitate;
– indice bun de aderență;- indice bun de economie la combustibil; 
– marca noua pe piata de anvelope poate avea nevoie de mai mult timp pentru a dovedi calitatea si performanta produselor

 

 

Anvelope Kingstar Sw40 205/55R16 94T Iarna

Vezi AICI preț

In spatele acestei marci se afla gigantul sud-coreean Hankook, unul dintre cei mai reputati producatori de anvelope din Asia. Kingstar este un brand chinezesc care se foloseste de tehnologia de fabricatie Hankook benefiicind astfel de posibilitatea de a livra produse de calitate superioara la pret mic.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
– raport bun între preț și calitate;
-indice mediu-bun de aderență si de economie la combustibil; 
– o anvelopa cam zgomotoasa

 

Anvelope Nexen Wg Snowg3 Wh21 205/55R16 91H Iarna

Vezi AICI preț

Nexen este un producator sud-coreean de anvelope ale carui inceputuri in acest domeniu pot fi regasite in anii 40 ai secolului al XX-lea. Nexen produce anvelope in SUA, China si Coreea de Sud, productia totala ajungand la peste 10 milioane de bucati anual, o indicati solida a calitatii si a cererii crescute pe piata. 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
– raport bun între preț și calitate;
– indice excelent de aderență;
– indice mediu de economie la combustibil; 
– o anvelopa cam zgomotoasa

1.2. Cele mai bune anvelope de iarna 205 55 R16 din zona medie de pret

Un nivel superior de pret fata de gama de buget ofera acces la anvelope de iarna cu performante bune in privinta aderentei si cu o tehnologie de fabricatie garantata de marii producatori in domeniu. 

Anvelope Gislaved Eurofrost 6 205/55R16 91H Iarna

Vezi AICI preț

Brandul Gisaveld face parte din grupul Continental AG, un veritabil gigant in domeniul productiei de cauciucuri auto. Avand origini in Suedia aceste anvelope de iarna constituie o garantie prin ele insele privind calitatea si tehnologia de fabricatie suedeza pentru a oferi tot ce e mai bun in conditii de drumuri de iarna.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
– raport bun între preț și calitate;
– indice bun de aderență;
– indice mediu de economie la combustibil; 
– indice zgomot cam mare 

 

Anvelope Hankook Winter I Cept Rs2 W452 205/55R16 91H Iarna

Vezi AICI preț

Gigantul sud-coreean a dovedit in istoria aproape seculara de la infiintare ca este capabil sa produca anvelope de cea mai buna calitate folosind cele mai avansate tehnologii. Acest model de anvelopa de iarna nu face exceptie de la filosofia Hankook care a devenit furnizor oficial pentru Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), cea mai mare competitie motorsport din lume, dupa Formula 1

AVANTAJE DEZAVANTAJE
– raport excelent între preț și calitate;
– indice excelent de aderență;

– o anvelopa cam zgomotoasa- indice scazut de economie la combustibil; 

Anvelope Debica Frigo Hp2 205/55R16 91H Iarna

Vezi AICI preț

Solidul producator polonez de anvelope Debica, parte a grupului Goodyear Tire & Rubber Company, este sinonim cu calitatea de varf a cauciucurilor produse la preturi accesibile.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
– raport bun între preț și calitate;
– indice excelent de aderență;
– indice mediu de economie la combustibil; 
– indice de zgomot usor cam mare

1.3. Cele mai bune anvelope de iarna 205 55 R16 premium

Anvelopele de iarna premium ofera un maxim de calitate si performante superioare. Dar aceste beneficii vin la pachet cu un pret pe masura. Totusi, pentru cei care vor sa obtina tot ce e mai bun in materie de siguranta si manevrabilitate in cele mai dificile conditii de iarna, alegerea unor anvelope din aceasta gama este o optiune demna de luat in considerare.

Anvelope Continental Ts 870 205/55R16 94H Iarna

Vezi AICI preț

Continental, cu experienta de peste 100 de ani in producerea de anvelope, nu mai are nevoie de o prezentare suplimentara, renumele său fiind o carte de vizita in sine care iti ofera unele dintre cele mai solide garantii in privinta calitatii cauciucurilor de iarna produse. 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
– indice excelent de aderență;
– indice bun de economie la combustibil; 
– pret din gama superioara

 

Anvelope Nokian Wr Snowproof 205/55R16 94V Iarna

Vezi AICI preț

Ce marca de anvelope ar putea sa ofere cea mai buna calitate si cele mai bune performante in privinta anvelopelor de iarna decat un producator dintr-o tara ale carei drumuri se afla sub zapezi o buna bucata din fiecare an? Producatorul finlandez Nokian este renumit deja pentru tehnologiile implementate, fiind primul fabricant de anvelope de iarna care a reusit sa obtina clasa de consum A la un cauciuc de iarna si, de asemenea, sa inregistreze un nou record mondial la viteza unei masini pe gheata  cu nu mai putin de 335,713 km/ora. Alte detalii sunt de prisos…

AVANTAJE DEZAVANTAJE
– raport bun între preț și calitate;
– indice excelent de aderență;
– indice bun de economie la combustibil; 
– indice bun de zgomot
– pret usor peste medie

Anvelope GoodYear Ultragrip Performance Gen1 205/55R16 91H Iarna

Vezi AICI preț

GoodYear a echipat primul model de serie de autovehicul – celebrul Ford Model T, in 1908. GoodYear a creat prima anvelopa pneumatica din lume pentru avioane. Primul vehicul din lume care a atins o viteza la sol de peste 900 Km/h in 1965 a avut cauciucuri GoodYear. Vehiculul de aselenizare al misiunii lunare Apollo 14 era echipat tot cu cauciucuri GoodYear. Iata argumentele care demonstreaza ca daca alegi o anvelopa de iarna GoodYear nu vei da gres niciodata. 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
– raport bun între preț și calitate;
– indice excelent de aderență;
– indice bun de economie la combustibil; 
– indice de zgomot usor cam mare

2. Cum să alegi cele mai bune cauciucuri de iarna 205 55 R16

Alegerea unor anvelope in functie de marca auto poate fi destul de dificila in conditiile in care exista o oferta generoasa pe piata de la diversi producatori, iar diversitate aproduselor poate dezorienta chiar si pe cel mai informat consumator. De aceea, ar trebui ca atunci cand pornesti la achizitia de anvelope de iarna sa ai in vedere cel putin un set de caracteristici pe care sa le verifici inainte de a decide modelul preferat.

  • Marimea anvelopelor 

Intotdeauna ar trebui sa alegi anvelopele in functie de marimea recomandata de producatorul masinii. Dimensiunea recomandata a anvelopelor tale este foarte simplu de aflat, fiind inscrisa fie pe un sticker pozitionat pe pragul portierei soferului, fie in cartea tehnica sau manualul masinii. Nu ar trebui sa cumperi anvelope care depasesc sau sunt inferioare marimii specificate de producator. 

  • Numarul DOT 

DOT-ul anvelopelor indica data la care cauciucurile au fost fabricate. Este un numar care se poate regasi pe partea laterala a cauciucurilor sub forma a patru cifre. De exemplu DOT 1221 se poate traduce in faptul ca anvelope a fost fabricata in a douasprezecea saptamana a anului 2021. Numarul DOT este important deoarece, chiar daca anvelopele sunt noi, neuzate, trecerea timpului si, mai ales, depozitarea incorecta, poate conduce la “imbatranirea” anvelopelor, adica la pierderea unora dintre calitatile fizico-chimice normale. 

  • Modelul canelurii 

Canelura unei anvelope desemneaza modelul sub care sunt dispuse santurile de pe suprafata de rulare. Astfel, pot exista modele simetrice, asimetrice si directionale. 

Modelele simetrice sunt cele mai comune tipuri, urmele lasate in zapdata, de exemplu, fiind identice atat pentru rotile din stanga, cat si pentru rotile din dreapta. 

Modelul asimetric, pe de alta parte, inseamna ca exista un design diferit de canelura pentru cele doua sectiuni ale longitudinale ale suprafetei de rulare. Anevlopele cu canelura asimetrica vor avea o parte interioara si una exterioara desemnate in mod explicit pe peretii anvelopei. 

In fine, anvelopele directionale trebuie montate pe roti tinand cont de directia indicata de model care trebuie sa fie intotdeauna catre inainte. Designul seamana cu litera “V” iar pe peretii laterali ai anvelopei vei regasi o sageata indicatoare care arata modul de montare pe roata. 

  • Pretul 

Pretul este un element care va fi luat intotdeauna in considerare de catre un conducator auto. Desigur, anvelopele foarte ieftine vor avea unele calitati mai reduse in ceea ce priveste comportamentul la drum de iarna, pretul reflectand, in cele mai multe cazuri, calitatea. De aceea, este bine sa cantaresti bine decizia de achizitiona anvelope de iarna doar in functie de criteriul pretului celui mai mic si sa adaugi in balanta si alte elemente precum calitatile produsului sau garantia. 

  • Garantia oferita de producator 

Unii producatori ofera si o garantie exprimata int-un numar de kilometri pentru care garanteaza ca anvelopele se vor comporta adecvat parametrilor tehnici de fabricatie. Garantia este un criteriu demn de luat in considerare la achizitia unor anvelope de iarna deoarece daca se intampla vreo deteriorare datorata unui defect de fabricatie vei putea solicita inlocuirea anvelopei cu una noua. 

3. Mărcile de anvelope de iarna recomandate de anvelope-oferte.ro

3.1. Marca Bridgestone

Bridgestone este un producator japonez de anvelope chiar daca denumirea parea sa indice un nume de origine anglo-saxona. Istoria brandului incepe in anul 1931, iar de atunci compania a evoluat continuu, achizitionand in 1988 si brandul Firestone. Bridgestone este unul din liderii producatorilor mondiali de anvelope de calitate si un furnizor agreat de marile branduri ale industriei auto. 

3.2. Marca Michelin

Michelin a avut la dispozitie mai bine de un secol de cercetare si inovare de la infiintarea brandului in secolul al XIX-lea in Franta. Cu peste 50 de modele de anvelope pentru orice sezon, inclusiv cu modele all season, Michelin este un nume sinonim cu performanta de top si calitatea desavarsita. 

3.3. Marca Pirelli

Renumitul producator italian de cauciucuri auto si-a creat in timp o aureola de furnizor preferat pentru masinile sport din gama de lux sau a SUV-urilor de top. Cu cei peste 140 de ani de traditie in productia de anvelope, Pirelli este azi una din marcile care sunt prin ele insele o garantie a calitatii in domeniu.

4. Cum se ingrijesc anvelopele de iarna pentru o durabilitate extinsa?

Recomandarea esentiala este ca anvelopele de iarna sa nu fie folosite decat la sosirea sezonului rece. Atunci cand temperatura ambientala scade sub valoatea de 8-9 grade Celsius este timpul sa treci de la anvelopele de vara catre cele de iarna. Folosirea anvelopelor de iarna la temperaturi mari, pe asfalt incalzit, conduce la o uzura accentuata si rapida a acestora, fara a mai pune la socoteala faptul ca daca le folosesti in toiul verii siguranta la drum va fi afectata. 

Una din problemele esentiale atunci cand vine vorba de cauciucurile de iarna este depozitarea acestora in sezonul in care nu sunt folosite. Pentru a le pastra intr-un mod optim ar trebui sa urmezi cateva indicatii: 

  • Cauciucurile de iarna ar trebui curatate inainte de a le depozita. Noroiul care sta pe anvelope lungi perioade de timp poate conduce la deteriorarea calitatilor acestora. 

  • Odata spalate, cauciucurile de iarna ar trebui protejate cu huse speciale de depozitare sau cel putin invelite in pungi. Astfel se va preveni evaporarea prematura a uleiurilor volatile din compozitia chimica a anvelopelor. 

  • Depozitarea anvelopelor se face in locuri uscate si nu in spatiul exterior, in directa bataie a razelor solare. 

  • Daca anvelopele sunt montate pe jante, ele pot fi suprapuse fara probleme. Dimpotriva, daca anvelopele de iarna sunt depozitate fara a fi montate pe jante este mai bine sa le depozitezi in pozitia verticala.   

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre anvelopele de iarna

1. Cand ar trebui sa montez cauciucurile de iarna pe roti?

O indicatie in acest sens consta in verificarea temperaturii exterioare. De regula, atunci cand temperatura scade sub 10 grade Celsius este timpul sa faci schimbul de anvelope cu cele de iarna. 

2. Mai am nevoie de lanturi daca am cauciucuri de iarna?

Daca drumul pe care circuli este inghetat folosirea lanturilor poate adauga la nivelul de aderenta pe care-l ofera cauciucurile de iarna. Unele portiuni de drum impun folosirea obligatorie a lanturilor. 

3. Am cauciucuri all seanson. De ce as cumpara anvelope de iarna?

Anvelopele all season sunt cu siguranta mai bune pentru circulatia pe timp de iarna decat folosirea unor anvelope de vara. Totusi, expertii in domeniul auto au aratat in nenumarate randuri ca o anvelopa all season noua are un grad de aderenta cu 50% mai mic decat cel al unie anvelope de iarna dedicate. 

4. Ar trebui sa montez anvelope de iarna daca am tractiune integrala la masina?

Tractiunea integrala ofera o oarecare stabilitate si tractiune suplimentare la drum, dar nu te poate salva in conditii de drum alunecos, acoperit cu zapada si gheata. De aceea, este indicata montarea de anvelope de iarna chiar si pe vehicule cu tractiune integrala. 

5. Sunt suficiente doua anvelope de iarna la trecerea catre sezonul rece?

Recomandarea si obligatia chiar este sa montezi un set complet de anvelope pentru toate cele patru roti. Daca vei folosi doar doua anvelope de iarna, celelalte roti ale vehiculului vor reactiona diferit si vor avea un grad diferit de aderenta fapt care poate pune in pericol stabilitatea masinii la drum. 

Sursa foto: anvelope-oferte.ro, Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *