Cand montam anvelopele de vara ?

Schimbarile climatice din ultimii ani au condus la o confuzie in randul soferilor cu privire la momentul potrivit montarii anvelopele de vara.

Propunerea legislativa din anul 2010 mentiona obligativitatea echiparii masinilor cu anvelope de iarna in perioada 1 noiembrie- 31 martie. Ulterior, s-a renuntat la ea existand posibilitatea sa ninga atat in luna aprilie, cat si in luna octombrie.

Producatorii de anvelope recomanda utilizarea anvelopelor de vara atunci cand temperaturile de afara depasesc +7° Celsius, in mod constant.

Este important de stiut ca anvelopele de iarna se uzeaza cu 15% mai rapid decat cele de vara daca sunt folosite la temperaturi de peste 20-25°C. Anumite teste demonstreaza ca la temperaturi ridicate, anvelopele de vara ofera o distanta de franare cu 7 metri  mai mica decat cele de iarna.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>