Intrebari frecvente

Principalii pași pentru anvelope potrivite!

Cum ajungeti la noi

Informații despre produse

A. Alegerea anvelopelor - ce anvelope se potrivesc pe masina mea? [ sus ]

Dimensiunea anvelopei care urmează să fie înlocuita:

Aruncati o privire la marcajele de pe flancul anvelopei ce urmeaza a fi inlocuita. Vă rugăm să rețineți că acestea poata sa difere in comparatie cu dimensiunile din cartea masinii.In acest caz va rugam sa ne contactati pentru consultare.

Pe falancul anvelope veți găsi o indicație precum:

195 / 60R15 88H

195 = Lățimea anvelopei în mm
60 = secțiune transversală (raportul dintre înălțime lățime în procente)
R =Radial de construcție
15 = Diametrul jantei (Inci)
88 = Indicele de încărcare
H = Index de viteză

B. Anvelope mixte[ sus ]

Combinație Permise de lege? Anvelope-Oferte.ro recomandare?
Anvelope All Season Da Nu
Anvelopele de vară și de iarnă Da Da- Recomandam anvelope dedicate pentru fiecare sezon, pentru siguranta dumneavoastra.
Adâncimea benzii de rulare diferite Da Nu - recomandam profilul anvelopei sa fie identit pe ficare punte a autovehiculului.
Diferite dimensiuni Da - daca aceste dimensiuni sunt specificate in cartea masinii. Da
Anvelope runflat si anvelopele standard Da Nu

C. Tipuri de pneuri [ sus ]

1.Anvelope de iarnă

Temeiul juridic pentru anvelopele de iarnă obligatorii.

Pe baza obligației legale pentru anvelope de iarnă,se aplică o interdicție privind utilizarea anvelopelor de vară pe tronsoanele de drum cu "polei, zăpadă ambalate, noroi, gheață sau îngheț alunecos".

Anvelopele de iarna au inscriptia specifica de M+S si Fulg.

Adâncimea profilului

Expertii recomanda o adâncime minimă a profilului de 4 milimetri. Anvelopele de iarna, cu o adancime mai mica aprofilului, au caracteristici semnificativ mai sarace de manipulare, de frânare și isi pierd performanța caracteristica anvelopelor de iarnă.

Simbolul fulg de nea

Simbolul fulg de nea garantează că valorile anvelopele mai bune decât anvelopa comparativă la condițiile meteorologice definite din punct de vedere (gheață, zăpadă ambalate, noroi, gheață sau îngheț alunecos) și este, prin urmare, considerată ca fiind potrivită pentru iarnă

Compus al benzii de rulare

Anvelopele de iarna au un compus special al benzii de rulare, care asigură că anvelopa nu se va intari chiar și la temperaturi foarte scăzute.

2.Anvelope de vară

Anvelopele de vara au un compus de cauciuc, care nu este moale chiar și la temperaturi ridicate. Acest amestec permite rularea cu viteze mai mari, si uzura redusa.

3.All Season

Anvelopele all season sunt anvelopele care pot fi folosite atat vara cat si iarna. Costul schimbării anvelopelor de doua ori pe an, a fost plătită.

Ele reprezintă un compromis între anvelope de iarnă și anvelope de vară.Cu toate acestea, ele nu au caracteristicile echivalente de anvelopele de iarnă sau anvelope de vara, datorită compusuluide cauciuc moale,o abraziune mai mare și un consum de combustibil ușor crescut față de anvelope de sezon.

D. Informații tehnice [ sus ]

1.Ce informații gasiti pe peretele lateral

1.Marca anvelopei 6.Tubeless-anvelopa fara camera
2.Numele profilului 7.Numarul standardelor ECE
3.Dimensiunea :

205 = latimea in mm

55 = inaltimea (55% din latime)

R = Simbolul pentru anvelopa radiala

16 = diametrul jantei in inch

8.Data fabricatiei
4.Indicii de greutate si viteza 9.TWI-indicatorul de uzura al sarcinii
5.Rezistenta la rulare 10.Tara de fabricatie

2.Indexul de viteză

Indicele de viteza este un tabel cod, care oferă informații despre limita de viteză pentru fiecare pneu.De exemplu, codifică simbolul de viteză (GSY numit) "T" o viteză maximă de 190 km / h. Indexul de viteză pot fi găsite pe peretele lateral, în spatele dimensiunii anvelopelor. Următoarele date arată semnificatia marcajelor de viteză:

♦  Q – puteti rula pana la 160 km/h

♦  R – puteti rula pana la 170 km/h

♦  S – puteti rula pana la 180 km/h

♦  T – puteti rula pana la 190 km/h

♦  H – puteti rula pana la 210 km/h

♦  V – puteti rula pana la 240 km/h

♦  W – puteti rula pana la 270 km/h

♦  Y – puteti rula pana la 300 km/h

♦  ZR – puteti rula cu mai mult de 240 km/h

3.Index de sarcină

Informațiile caredespre greutatea suportata de o anvelopa este transpusa in indicele de sarina de pe fancul anvelopei.

O privire de ansamblu asupra indicilor de sarcină se înregistrează în datele de mai jos:

♦  75 – suporta o greutate per anvelopa de 387 kg

♦  79 – suporta o greutate per anvelopa de 237 kg

♦  82 – suporta o greutate per anvelopa de 475 kg

♦  88 – suporta o greutate per anvelopa de 560 kg

♦  91 – suporta o greutate per anvelopa de 615 kg

♦  95 – suporta o greutate per anvelopa de 690 kg

♦  100 – suporta o greutate per anvelopa de 800 kg

4.Adâncimea profilului

Adâncimea benzii de rulare este de aproximativ 8mm la anvelopele noi. Limita minima legala de uzura este de 1,6 mm pe intreaga cale de rulare a anvelopei, insa producatorii de pneuri recomandă utilizarea anvelopelor de vară pana in momentul in care adâncime minimă a profilului este de 3 mm (pentru anvelopele de iarnă de 4 mm). În plus, recomandam rotirea anvelopelor intre ele, fara a le incrucisa, la fiecare 10000 km, pentru a mentine intacte proprietatile de rulaj ale vehiculului.

5.Data de producție

De-a lungul timpului, o anvelopă începe să-și piardă din calitati. Radiatiile UV si intemperiile vremi afecteaza compusul de cauciuc. Acest lucru poate duce la fisuri în straturile de cauciuc care conduc la un risc crescut in trafic.

Data de fabricație poate fi citit la numarul DOT al anvelopei: Primele doua cifre reprezintă săptămâna de producție, urmat de anul de producție.

6.Eticheta UE pentru anvelope

Eticheta UE pentru anvelope este introdusă de cerința de etichetare al Uniunii Europene pentru anvelope noi și a fost aplicabila de la 01.11.2012.Capacitatea de franare / eficienta de conbustibil / zgomotul exterior de rulare. Litera A reprezintă cea mai bună valoare, G respectiv cel mai rau calificativ. Mai multe informații pot fi găsite pe pagina de internet a Comisiei Europene.

Imagine a etichetei UE pentru anvelope

7.Alegerea anvelopei

Dacă aveți nevoie de alegerea unui producator, vă rugăm să urmați producătorii de anvelope enumerate mai jos.

Comandă

A. Locul de comandă[ sus ]

1.Cum pot comanda pe anvelope-oferte.ro ?

Pe siteul anvelope-oferte.roputeți alege dimensiunea si marca dorita cu ajutorul filtrelor de cautare. Dacă doriți să comandați, avem nevoie doar de o adresă de e-mail validă, o adresă de facturare și de transport.

Pentru mai multe detalii puteti urma pasii din tutorialul de comanda.

Funcția de căutare:

Cel mai simplu mod de alege anvelopele potrivite este filtrul de cautare din pagina principala. Vă rugăm să vaasigurați că dimensiunea cautata este trecuta in cartea masinii si se potrivesc pe jante. Introduceți dimensiunea anvelopelor necesar. În funcție de preferințele dumneavoastră, puteți, de asemenea, alege marca de anvelope Select.

2.Metode de plata [ sus ]

Pe siteul nostru aveti 3 posibilitati de plata:

-Plata cash la livrare
-Credit Card / Debit Card (Mobilpay)
-Transfer bancar sau plata prin Trezorerie.

Livrare [ sus ]

Livrare anvelope prin curierat rapid in toata tara.

Comanda comod de acasa sau de la birou anvelope pentru masina ta.

Livrarea anvelopelor se face prin curier rapid, oriunde in tara in termen de 1-3 zile lucratoare de la primirea comenzii.

Tarifele percepute pentru transport variaza in functie de cantitatea comandata.

Pentru 4 anvelope comandate va oferim transportul gratuit.

In cazul in care comandati mai putin de 4 anvelope, veti plati si costurile de transport. (10 lei/bucata)

Veti fi contactat de unul dintre agentii curieratului cu cateva ore inainte de a se face livrarea. In cazul in care nu sunteti la adresa indicata ii puteti redirectiona catre noua dvs. locatie.

Returnare [ sus ]

“Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului.”

Astfel clientii SC TOPASPRO SRL pot returna produsele in ambalajul original si in aceeasi conditie in care au fost receptionte, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produselor fara penalitati si fara invocarea unui alt motiv.

Mentionam faptul ca nu se accepta pentru returnare produse precum:

- anvelope care nu au fost comercializate de SC TOPASPRO SRL

- anvelope montate si demontate;

- anvelope ce prezinta modificari fizice, lovituri, zgarieturi, socuri, deformari, intepaturi, taieturi, ruperi de material, sau cu alt defect evident;

- anvelope depozitate necorespunzator.

Costul de returnarea a produselor va fi suportat de client, folosind orice serviciu de transport dorit, cu mentiunea ca serviciul de transport ales sa aiba confirmare de primire. SC TOPASPRO SRL va inapoia contravaloarea produselor returnare care indeplinesc conditiile mentionate anterior, in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Mentionam faptul ca suma returnata nu include costurile de transport suportate de client.

“Clienti” sau “consumatori” sunt DOAR PERSOANELE FIZICE. Clientii cu personalitate juridica nu au dreptul sa denunte unilateral contractul, legislatia in domeniu referindu-se doar la persoanele fizice. Daca doriti detalii suplimentare va rugam sa ne contactati.

Produsele cu lipsa de conformitate:

Produsele ale caror caracteristici nu corespund cu specificatiile tehnice afisate si mentionate pe site-ul www.anvelope-oferte.ro pot fi returnate dupa notificarea  SC TOPASPRO SRL . In acest caz clientul poate opta fie pentru inlocuirea produsului cu un alt produs conform sau fie pentru returnarea contravalorii produsului si a cheltuielilor de expeditie. Lipsa de conformitate nu se refera la viciile de fabricatie.

Produsele primite defecte

Produsele achizitionate care sunt nefunctionale sau prezinta vicii de fabricatie vor fi inlocuite cu un produs functional cu conditia notificarii in termen de 48 de ore de la primirea produsului. In cazul in care produsul nu mai este disponibil clientul poate opta fie pentru inlocuirea produsului cu unul similar la alegerea sa, fie pentru returnarea contravalorii acestu

Site-ul este securizat prin